Kittenz lead the way

neděle, dubna 09, 2006

Hudební podhoubí

Nakopnut jarním počasím, dal jsem se do pátrání po ztraceném mládí a ve snaze zjisti, co se stalo s tuzemskými kapelami, které jsem poslouchal před pár lety, píšu tenhle příspěvek.

Díky Maxovi vím, že C ještě hrají. Zmiňovat se o nich nebudu, když už to udělal Max. Náhodou ale zmínil Waawe – něco, co bylo označováno jako post-prog-hardcore-noise-ambient… (ukázky tady: http://czechcore.cz/index.php?w=20&let=w). Každopádně svého času nadějná kapela. Poslední zprávy o nich jsou tři roky staré. Slibovaly světlé zítřky, nejsou ani ty temné. Dnes už je jasno - kapela ukončila svou aktivní činnost posledním koncertem 18.6.2004 na festivalu Miš Maš v Bojkovicích. Tři z nich hrají v C (éčkách). Jeden z posledních rozhovorů je tady: http://www.freemusic.cz/clanky/1747-waawe-psychedelic-noiseova-polevka-s-ambientnim-bujonem.html

Když už jsem začal Táborem a Freedimension Records, pomalu přejdu k podobně založenému Silver Rocket, kde je víc pro mě kdysi zajímavých kapel, u kterých s radostí dnes zjišťuji, že si kvalitu udržely. Anyway ( http://www.anywaymusic.com/ ), kteří teď vydali novou desku Dead End, mě zaujali HC/punkovým tempem a nasazením. Moje první setkání s nimi se uskutečnilo prostřednictvím alba Golf Club (2002). Watergates – našláplou zběsilou HC/punkovou jízdou si mě získali. The Fall zase znamenal zásah do černého pro moje emo období (taste: http://czechcore.cz/index.php?w=20&let=a). Dead End se ke mně ještě nedoneslo, tak příště.

Wollongong (http://wollongong.4fans.org/) - song Mediacide – HC punk´n´rollové běsnění, které nevyrovnanou osobnost v dospívání zdrtí svou strohou jednoduchostí a drajvem. Stále je ke stažení na webu, doporučuji začít tím. Know Evil (2001) - řadovka. Poslední věc Stark Naked Creeping Macroeconomic Fascism má datování 2005. Od té doby ani zmínka.

Pokračování příště.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home