Kittenz lead the way

pátek, září 08, 2006

Zase ta ČT

Září, postrach školní mládeže, začátek nového školního roku a doba změn. TV Nova vyměnila hrozné znělky za ještě horší a ČT připravila pořady nové nebo nově oděné staré. Otázka co je horší. Takže pěkně z kraje.

Music Blok – hudební pořad, která nahrazuje Poprask (konečně splask) a částečně má zaplácnout místo i po zesnuvším Paskvilu (už konečně všichni přestaňte fňukat, je pryč jednou pro vždy). Musicblok nemá mít ambice nahradit Paskvil. Jde o typově jiný pořad zaměřený na širší spektrum publika – to jste se mohli dozvědět od ČT. A včera běžel první díl. Na rovinu – nic moc. Poprask už tak byl docela o ničem (pod hrůznou taktovkou Pavla Anděla na postu producenta, k němuž se v posledních letech zcela proměnil můj vztah – už ho vážně nemusím). Nicméně jako produkce je podepsaný i pod Musicblokem. Sice šlo o první díl, takže je jasné, že nějaká ta klopýtnutí jsou na místě. Nikdo nečeká dokonalost na první pokus. Nicméně to, co jsem spatřil, je nad moje chápání. Rubrika o klipech, které komentuje nějaká „hvězda“ (Rae z Clou), reportáž o tom, jak se dělal několik let starý klip RHCP Californication a pak Pet Shop Boys. U toho bylo ale na druhou stranu zajímavé nechat mluvit hudební publicisty (malé plus za D.A. Rodrigueze živě). Vývoj pořadu tímhle směrem by mě neurážel, naopak. Znělka rádoby trendy (jsou tam vystřihovánky a hvězdičky, rádoby streetart-koláž) – chápej, kůůůl! Moderátoři – asi nová móda v ČT stylizovat je do nesmělých svazáků (jak se zmíním níže). Zatím teda nic moc, tak snad časem nějak vykrystalizuje.

Nový Kinobox – změna starého na nové. Vizáž, hudba, moderátor (je hmotný – Petr Čtvrtníček!). Stylizace do laciného předlistopadového zpravodaje mu jde velmi dobře a je nutno říci, že zase všechno zachraňuje. Jinak je to poměrně to samé, na co jsme zvyklí, jen v novém (velmi plastikově odpudivém) obalu. Nicméně rubrika s Jaroslavem Duškem, kterak vyprávěl o historii popcornu, mě opět nutila kývat nevěřícně hlavou. Nadbytečnost. Ale časem se uvidí.

A vzkaz pro ČT – jestli chcete zapůsobit na mladé diváky, vyházejte vaše rádoby grafiky a designéry a naberte kreativce, co mají fantazii. Tohle je bída, jen pokulhávání za světem a ne nebezpečná konkurence.

3 Comments:

At 9:14 odp., Anonymous Anonymní said...

dobrej post, ještě aby si to přečet někdo z ČT :) kvůli Paskvilu ještě trocha fňukat budu i když v té půlhodinové formě mě tak moc nebavil Poprask mi zas tak hroznej nepřišel, akorát to chtělo vysílat celé klipy a míň keců. Ad Svazáci - mě to přijde jako podobnej druh humoru jako při moderování Lva nebo některy výstupy v pořadu Na stojáka atd. jenom nevím jak to nazvat (viz i Horečka páteční noci). Ještě mě docela "štve" Pomeranč a poslední dobou Velká noční hudba ale to je fakt na dlouho (nu-metal je dávno mrtvej!!).

 
At 10:24 odp., Blogger Vrm vrm mazlíčkové said...

jasně,pomeranč raději vynechavam uplne. pamatujes jeste na Letadlo? x-let zpatky to bezelo v tydnu na CT1 v 5 hodin, kazdej den jiny zamereni (adrenalinovy sporty, hudba...), to mi prislo docela zajimavy, dokonce i ta velkorysa temer hodinova stopaz. jenze to bylo tenkrat a uz si to moc nevybavuju, dneska fakt nedokazu objektivne rict, jestli to opravdu bylo tak dobre.
CT si pod sebou reze vetev. na jedne strane se porad ohani tim, jak chce pritahnout nove divaky a zaujmout vsechny skupiny divaku a na druhe strane uvadi porady, ktere jsou bud nostalgie (vsechna ta opakovani estrad nebo vubec vzhled novych estrad na CT - to je porad zabava minuleho rezimu) a nebo se snazi vyrovnat nove a zkousi novy formaty (reality show - tyhle pokusy jsou opravdu smesne).
CT by byla fakt na dlouho :)

 
At 3:39 dop., Blogger Redlum said...

Zdenku, ty jsi trinacty rozhnevany muz!:)

 

Okomentovat

<< Home