Kittenz lead the way

čtvrtek, září 14, 2006

War On Emo

Přesně tímhle titulkem se honosí titulní stránka aktuálního NME. Proti sobě tu staví My Chemical Romance a Panic! At The Disco. Celé mi to přijde k smíchu a to nejen pro to, že tyhle dětské „EMO“ kapely nepovažuji vůbec za emo (z dalších zavržených ještě třeba Fall Out Boy). Celý tenhle rádoby-emo humbuk co se teď rozjíždí, vypadá jako jeden ze zářných příkladů inkorporace (John Fiske by měl radost) – od „majors“ je to neobyčejně chytrý tah, hrát na city a depky, protože pubescenti, a pubescentní holky extra, jsou EMOcionálně labilní. Navlečte je do černé, lehce zostřete kytary, nechte je zpívat na hranici křiku (ale zas to nepřehánět, ať je to srozumitelné) a voilá – máme tu nový produkt, co se dobře prodává. Vzpomeňte na Love Planet a The Rasmus – kdo tam hlavně dělal publikum a ve předu vřískal? Teenagerky se sklony k černé barvě a planýma řečičkama o zkurveným světě, co berou na tyhle hořko_sladko_bolný melodie. Dobrej tah, jak přilákat mladé zákazníky – vzít to přes psychickou nevyrovnanost. A nikoho nezajímá, že tu už nějaké emo bylo předtím. Zase budu nasranej, protože mě to bezdůvodně uráží.

5 Comments:

At 10:42 odp., Blogger Vrm vrm mazlíčkové said...

kouka z toho stejnej pruser, jako kolem nu-metalu ke konci

 
At 4:40 odp., Blogger Jirka Slavík said...

doufam, ze nic podobneho se z post-rockem nestane... ale bojim se

 
At 6:21 odp., Blogger Vrm vrm mazlíčkové said...

dobre, ale z ozraleckeho pubrocku nebo jizanskeho country rocku se nestal celosvetovy produkt, ktery te obtezuje na kazdem kroku. mozna jsem to nenapsal dost jasne, ale nemluvim o cele nu-metalove scene, ktera mela svoje silne kone, ale o produktech (linkin park,papa roach, p.o.d., ceskej Skwor apod.)

 
At 7:02 odp., Anonymous Anonymní said...

co ten clanek psalo za hovado? je videt ze dotycnej si akorat nasprtal ty posrane zkresleny texty na pubertalnich strankach o emotivni hudbe a citove zalozeny povaze a pak to zvecnil a hle jak je zajimavej.. nevim kde se ty glosy o deckach v cernym s uslzenejma ocima a porezanym zapestim berou..
ze je nekdo na orvni pohled jak vy rikate"emo" neznamena ze je to sebedestruktivni ubozak ale uplne normalni clovek, a tobyste se divili kolik "normalne ne-emovypadajicich" osob si porezava ruce, chlastaj a utapjej se v depresich ze vseho.. a je to jen proto ze nechapou tenhle svet, jenom jeho sladkou obalku.. pak narazej a sou z toho uplne v prdeli a je jedno esli sou jak rikate "emo" nebo "ne-emo"..... zdarec

 
At 12:58 odp., Blogger Vrm vrm mazlíčkové said...

chce se mi rict, co to cetlo za hovado. nevim jestli mluvime oba o tom samem. nejak nechapu, kam timhle commentem miris? me proste v tu chvili nastvalo, jak se z toho snazi nekdo udelat byznys, prodat to, vcetne te image. prave to zkresleni mi vadi, ktery tady panuje, ze za "emo" je povazovano strasne moc veci.
ted je mi uz ale vsechno zase fuk

 

Okomentovat

<< Home