Kittenz lead the way

středa, ledna 11, 2006

Backstabbing

Už mě ty kytarovky pomalu serou. Sorry, jsem už asi úplnej antikrist, ale nemůžu se zbavit pocitu podlézavosti ze stran UK a US scény. Ne, to je blbost. Možná se přestávám orientovat v té záplavě kapel s THE na začátku a nejlépe se S na konci (The Strokes, The Prostitutes, The Redcoats, The Subways, The Rakes, The New Pornographers…). Taky blbost. Jen jsou všechny tak nějak stejné (taky blbost). Prostě mi tu chybí kapela, která by doopravdy měla koule. Ne jen ty na pěšinku učesané floutkovské partičky, které se snaží tvářit drsně street coolově (The Paddingtons, Babyshambles) a na rockery si jen hrají (co je to rocker? Ozzy Osbourne? Ne, díky). Pak ukňučené kapelky, co hrají na city ala Radiohead a Coldplay (Bright Eyes, British Sea Power). Sólisty typu Sufjana Stevense (říkám, že do roka skončí jako James Blunt), britpopíkáře odkudkoliv jen né z Británie (The Bravery), postnewwavepunkery jako Kaiser Chiefs, The Razorlight, The Subways. Nové objevy, které se snaží o to samé jako ti před nimi – Franz Ferdinanda sledují jak Arctic Monkeys, tak Editors. Ještě jsem zapomněl na ten novej folk_rock_punk_nevím_co_styl_from_the_village jako hrají Wolf Parade, The Coral, Bees, nebo The Zutons. Všechny tyhle kapely jsou dobrý. Ne, jsou výborný, vynikající, marvelous, amazing, ale Fakt tu není originální kapela, která by hrála tvrdší muziku v tomhle ražení, na těchle kytarovo-punkovejch základech s novym zvukem? The Faint jsou ok, Nine Black Alps taky, ale je to možná sterotyp. Death From Above 1979 maj fajn album remixů – tohle má koule. Nebo aspoň ví, na co je maj. Prostě mi nevemete, že nejlepší deskou, co tu loni byla, je pro mě docela paradoxně deska české kapely (kdo by to byl řek do země, jejíž hudební průmysl většinou chytá jen odhozené kosti z UK a US?). Sunshine - Moonshower and Razorblades.už to bude rok, co vyšla, a od té doby se mi ještě neohrála. Malej zázrak. Tohle je moje bilancování loňskýho ro(c)ku.

3 Comments:

At 1:10 odp., Anonymous Anonymní said...

the first line in the first page
to the end of the last place
you were looking
from the start in your own way
you just want
somebody listening to what you say
it doesn't matter who you are
it doesn't matter who you are

ohhh

 
At 12:18 odp., Anonymous Anonymní said...

zkus Don't Look Back, Microfilm (France) nebo The Evpatoria Teritory (Switzerland) - myslim ze dost originalni - a jestli chces zustat v UK, tak doporucuju posledni dve alba Oceansize ... zaujmou

 
At 8:36 odp., Anonymous Anonymní said...

čau tak s těma kapelkama máš v celku pravdu !!!!ale vem si takový disco zlatý kytary a bicí miluju indie styl lidi okolo indie rock ...!!!!

 

Okomentovat

<< Home