Kittenz lead the way

pondělí, ledna 02, 2006

TV Freak

Stal se ze mě přes Vánoce poměrně náruživý divák televize. Docela radikální změna na někoho, kdo tu malou bednu používá jen jako projektor pro video. Upřímně řečeno, nebylo moc důvodů, proč vůbec televizi sledovat – cynicky založeného intelektuála ve věku mezi 20 – 25 telenovely zrovna dvakrát nepotěší ani nerozněžní, kriminální příběhy německy mluvící provenience napětím nepřitáhnou a dobrá hospodyňka taky nejsem, abych si každé dobré ráno sám doma říkal: vypadáš skvěle! Nicméně osud a ženy jsou nevyzpytatelné. Rodičovstvo si nadělilo k Vánocům digitální satelit. Nespornou výhodou je asi 900 kanálů. Tou nevýhodou je, že stejně nevíte na co koukat. V téhle chvíli už je ze mě TV surfař. Nedokážu se soustředit víc než na 5 minut. Ale zas tak špatné to není – za 5 minut stihnete jeden a půl videoklipu na Óčku nebo MTV (hlavě polská varianta zní vtipně – polish pop music rula) a nebo stihnete polovinu TV shopingu, kdy vám Horst Fuchs nebo Gabi Berger dokáží prodat i příklepovou vrtačku na míchání silvestrovské bowle, zvláště pokud je úplněk. Z těch 900 kanálů jich ale stejně většina buď prosazuje islám, křesťanství, sex a nebo dolar, takže o mou víru se teď pere několik „náboženských“ institucí. Diky bohu jsem ateista. Nicméně těm méně psychicky stabilním doporučuji GOD Channel – staré US a UK filmy o víře, TV Bestseller – kupte si hodinky s vodotryskem, Al Jazeeira – má něco do sebe, Playboy TV – bohužel vysílá jen od 20:30 do 02:30.

Jsou i výjimky, které stojí za to sledovat (což jsem začal dělat). Předně u mě vyhrává CS Film – kanál, co vysílá jen česko-slovenské filmy nebo koprodukční záležitosti. Hlavně teď běží pásmo agitek z 50. let. Dozvíte se aspoň, jak být dobrým družstevníkem. Některé tituly jsu opravdu perly ve smyslu uměleckém i ve smyslu skvělého distribučního počinu, protože mnoho z těchto filmů fakt jinde neuvidíte – Sedmikrásky Věry Chytilové, Morgiana Juraje Herze, Noc nevěsty Karla Kachyni – fajn věci. FilmBox – kanál, který má pod palcem distribuční společnost SPI International, zaměřující se vesměs na nezávislejší snímky. Docela výživný program – Bowling for Columbine Michaela Moora, Princezna Mononoke Hayao Miazakiho, Jackie Brownová toho ušatýho Quentina Tarantina – cmuk.

Teď jsem vás buď nasral, protože proč psát o něčem, co asi stejně ještě moc lidí doma nemá nebo si to hned tak nepořídí? Akorát si můžete vztekem žrát palce u nohy. Nebo jste charakter a poletíte do nejbližšího elektra pro novej digitální satelit.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home