Kittenz lead the way

neděle, října 08, 2006

Dead Man’s Ear #1

Objevy za tenhle týden:

The Long Blondes - Giddy stratosphere (2004) – ženský vokál je něco, (na) co velmi rád slyším. Zvlášť když je podmazaný špinavou nervózně těkající kytarou. The Long Blondes jsou další kapelou ze Sheffieldu (v poslední době docela líheň na talenty). Jestli jsem tu ještě nezmiňoval The Organ, tak je zmiňuji právě teď v souvislosti s The Long Blondes. Jde totiž o hudebně velmi podobná uskupení. Obě kapely jsou postavené na temném dívčím vokálu se silným retronádechem, znějící jako cosi mezi Siouxsie and the Banshees, Elastica a ždibet Blondie. The Long Blondes mají nové album na krajíčku (23.10.) takže tady je očekávání na místě.

The Long Blondes na myspace.com

Dandi Wind – Concrete Igloo (2005) – ženy v hlavní roli (to je ale kýčovitá věta) – electro dirty punk, kanadský scéna (tam se v poslední době hraje zatraceně dobrá muzika - viz The Organ) – je to experiment, na poprvé vás to buď chytne a vymrští na oběžnou dráhu kolem vašich ušních bubínků, nebo to nakrkne svou drzostí a neskrývaným pozérstvím (jak já miluju tuhle dandy pózu u zpěvaček). Jestli potřebujete berličku v podobě similar artists, tak moc nepomůže tvrzení, že je tam trocha Peaches, trocha The Selecter (ten hlas). Šukáni v uličce, co smrdí čůránkama.

Dandi Wind na myspace.com


Volta Do Mar - 03>98 (2005) – instrumentální zručnost a vyhránost, rafinované zvukové plochy, melodie tvářící se neskutečně libozvučně, probublávající však ze spodních vod silným neklidem. Math rock jako škatulka. Neskutečná náladovost. Během chvilky se celá hudební linka zřítí jak domeček z karet, aby nenápadně přešla do jiných nálad. Tohle je recka na nic. Je jasné, že mě tahle deska dostala hned na poprvé. I když na post rock a podobné styly musím mít specifickou náladu, tohle mě chytlo hned. Je to místy pomalé a lahodně melancholické, na druhé straně to má koule. Je to jeden z těch momentů, kdy se muzikanti rozhodují zanechat své kariéry, protože jim třeba v tuhle chvíli připadá, že tohle nepřekonají. Whatever

Volta Do Mar na myspace.com

0 Comments:

Okomentovat

<< Home